|
|
#1 |
|
Модератор
Регистриран: Feb 2009
Мислења: 332
![]() ![]() ![]() |
Дали мислите дека сте добар веб дизајнер? Тогаш покажете го вашето дело и дозволете другите да ве оценат! Со цел да ги промовира дизајнерите од Македонија, IT.com.mk стартува натпреварување за најдобар и најинтересен веб дизајн. Победникот ќе ја добие книгата Smashing Book + 1 година 5.000 MB хостинг од Mк Хост + IT.com.mk маица. Второто место ќе добие IT.com.mk маица + .mk домен + 500 МБ хостинг. Третото место ќе добие IT.com.mk + Мк Хост маица. Првата фаза од натпреварот е постирањето на вашиот веб дизајн во оваа тема. Moже да биде веќе постоечка веб страна или скица на веб страна. Скицата треба да има барем уште една две страни покрај почетната. Скицата треба да биде реална и практична, да не е сф дизајн. Добро е со скицата да има и кратко објаснување за функционалност на веб сајтот. Секој дизајнер може да прати само една дело, односно слики од делото, по можност линк или кратко објаснување за функционалноста на скиците. Рокот за постирање е до 15 јуни. Потоа од 15 до 30 јуни следи гласањето. Најдобриот веб дизајн ќе биде одберен според два критериума: гласови на членовите и според жири (жирито е составено од администраторите и модераторите на IT.com.mk). При оценувањето ќе се гледа оригиналноста, естетиката како и практичноста на сајтот. Сајтот мора да има интеракција со друштвените мрежи. По гласањето ќе следи и прогласувањето на најдобриот дизајн. p.s. По барање на неколку модератори, дозволивме и тие да учествуваат на натпреварот, меѓутоа тие НЕМА да бидат во жирито и нивните дизајни ќе бидат оценети САМО од корисничките гласови, не и од жирито, за да бидеме фер и да нема жалби за фаворизирање. Последна промена од theurednik : 22-05-10 во 02:05 |
|
|
|
|
#2 |
|
Баниран/a
Регистриран: Oct 2008
Мислења: 91
![]() |
Добра идеја. Се надевам дека ќе има заинтересирани па да видиме како се развива веб-дизајнот во Македонија.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Регистриран: Apr 2010
Мислења: 318
![]() ![]() |
Имам прашање. Дали може да постирам веб сајт направен од друго лице но со големи измени низ целиот сајт. Задржан е само css-от. Дури и во css-от има големи измени...
Ако ти се допадна постот додај репутација ![]() Ако си успешен ќе се стекнеш со погрешни пријатели и вистински непријатели, сепак, биди успешен. Само Чак Норис можи сеуште да ја употребува скриптава Код:
javascript:elms=document.getElementById(‘friends’).getElementsByTagName(‘li’);for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === ‘object’){fs.click(elms[fid]);}}
Последна промена од it_guy : 22-05-10 во 03:47 |
|
|
|
|
#4 |
|
Администратор
Регистриран: Mar 2007
Мислења: 2,701
![]() ![]() ![]() |
Ќе мора да го прикажеш оргиналниот и променетиот дизајн за да може да донесеме одлука.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior
Регистриран: Apr 2010
Мислења: 62
![]() |
Еве ајде важно е да се учествува... Правена е како проект за веб дизајн на училиште. Прво ја направив во Photoshop потоа ја исеков и му направив интерактивни дугмиња во Fireworks и најпосле ја дополнив во Dreamweaver. Функционалност има доволно голема за фабрика за млеко. Еве да ја симните цела страна долколку сакате или подолу да погледнете има две слики.
Последна промена од Дракула : 22-05-10 во 12:35 |
|
|
|
|
#6 |
|
Resident
Мислења: 1,246
![]() ![]() |
sakam da prasam ,dali moze da se ucestvuva so proekt sto e praven od dvajca ?
eve na pr jas bi ucestvuval so proektot za skoloto sto go pravev ,no go pravevme dvajca zatoa i prasuvam drugi proekti custom design nemam ,praveni se CMS
|
|
#7 |
|
n00b
Регистриран: May 2010
Мислења: 1
![]() |
|
|
#8 |
|
Senior
Регистриран: May 2009
Мислења: 182
![]() ![]() |
Сакам да прашам дали можи да се учествува со Флеш веб дизајн?
|
|
|
#9 |
|
n00b
Регистриран: May 2010
Мислења: 1
![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Resident
![]() ![]() |
Цитат:
|
|
|
#11 | ||
|
Модератор
![]() ![]() ![]() |
Цитат:
![]() Цитат:
|
||
|
|
|
|
#12 |
|
n00b
Регистриран: Sep 2009
Мислења: 32
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
n00b
Регистриран: Sep 2007
Мислења: 27
![]() |
Еве едно комплетно мое дело (дизајн+програмски дел). Беше експериментален портал за ГСМ Македонија верзија 2. Но поради специфичноста на дизајнот не знаевме како ќе се покаже па направивме друга по-стандардна верзија на дизајнот и ја врзавме за истиот енџин кој го изработав.
Порталов што го презентирам е оптимизиран исклучиво за Mozilla firefox пошто не продолжи да се развива не го оптимизирав и за другите веб пребарувачи. Кога го развива целта ми беше да биде што е можно повеќе во тек со денешните технологии. http://dizajnira.me/gsmmkd2/ Не е 100% функционален
Последна промена од deXterche : 24-05-10 во 14:26 |
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Регистриран: Feb 2010
Мислења: 472
![]() |
![]() Во моментов немам хостинг инаку функционален е 90%
|
|
#15 | |
|
Guru
Регистриран: Feb 2010
Мислења: 472
![]() |
Цитат:
|
|
|
#16 |
|
Senior
Регистриран: May 2009
Мислења: 182
![]() ![]() |
Шо подразбираме под СајФај дизајн?
|
|
|
#17 | |
|
Resident
Регистриран: Apr 2007
Мислења: 2,546
![]() ![]() ![]() ![]() |
Цитат:
колку што разбрав може и слици немора да се кодирани али Првата фаза од натпреварот е постирањето на вашиот веб дизајн во оваа тема. Moже да биде веќе постоечка веб страна или скица на веб страна. Скицата треба да има барем уште една две страни покрај почетната. Скицата треба да биде реална и практична, да не е сф дизајн. да е реална да може да се искодира, да не сеа се претера со графика и никогаш да неможе да се искодира и да е иста како на слицата, на тоа се мисли иначе |
|
|
|
|
|
#18 |
|
n00b
Регистриран: Jan 2010
Мислења: 28
![]() |
За да се пријавиш мора ли сајтот да биде довршен целосно или може да биде дизајн само почетна ?
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior
Регистриран: Jan 2010
Мислења: 294
![]() |
|
|
|
|
|
#20 | ||
|
Модератор
![]() ![]() ![]() |
Цитат:
![]() Цитат:
|
||
|
|
|
|
#21 |
|
n00b
![]() |
Ме интересира дали може да се претставам со 2 сајта, односно еден полузавршен што е во функција и другиот да ми биде PSD?
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Модератор
![]() ![]() ![]() |
Цитат:
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
n00b
![]() |
Цитат:
@~DynamicMK За ова поставив и јас глупо прашање. Фала за негативната репутација. Поздрав |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Senior
Регистриран: Apr 2007
Мислења: 119
![]() |
ne znam dali e dozvoleno i dali e ova spored pravilata no ajde da ne e bez ic da si probam srekata jas ucestvuvam so http://mklawyers.com.mk
PS. jas ja pravev taka da mislam deka ke e spored pravilata
|
|
#25 | |
|
Resident
![]() ![]() |
Цитат:
![]() inace da rabotese mk verzijata bi bilo dobro
|