|
|||||||
| Процесори, матични плочи и меморија Дискусии за процесори, матични плочи и мемории |
![]() |
|
|
Алатки за тема | Прикажувања |
|
|
#1 |
|
Senior
Регистриран: Nov 2008
Мислења: 149
![]() |
Здраво, значи имам проблем со матичната плоча кога ставам USB Stick работи една минута и после го дава дека работи али не ги покажува податоците внатре, кога ке го извадам и пак кога ке го уклучам се замрзнува целиот компјутер... Имам пробано со различни верзии на драјвери али пак исто, и го форматирав и се одново направив не помогна, го флешував и BIOS от на матичната и пак исто проблем... Замрзнува само кога ставам мемории, кога го користам USB приклучокот за напојување или слично (пример имам приклучено звучници) си работи како што треба... пробав и со PSI USB картица али пак истата песна... Понекогаш дури ми се јавува и The Blue Screen of Death кога ставав USB меморија или WiFi стикче...
![]() Па ке ве молам за помош... ![]() Инаку матичната ми е EliteGroup верзија P4VXAD+ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Resident
Регистриран: Apr 2007
Мислења: 962
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Или има некое подесување во биосот за и околу USB портовите, или пак има оштетување на конторлерот за USB портите, односно комуникацијата D+, D-....
|
|
|
#3 |
|
Senior
![]() |
Подесував и во биосот и пак ништо, али мислам дека битребало да работат кога ке направиш на биосот Load Bios Defaults ако е се во ред...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Resident
Регистриран: Jan 2008
Мислења: 1,038
![]() ![]() |
Со различни стикчиња пробуваш??
CPU: i7 - i920 D0 @3.99GHz(21x190) - 1.2125v | MB: ASUS P6TD DELUXE (V3) - X58 | RAM: 6GB(3x2) A-Data 1333 @1523MHz - 1.62v | GPU: Sapphire HD 4870 512MB@(780/1050) | Cooler: CoolerMaster V8 | PSU: CoolerMaster Real Power 700W | Case: CM 690 II Advanced | HDD : 500 + 250 + 200GB SATA II | Monitor: Hyundai 19" L90D+ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior
![]() |
да да имам пробано од 256 мб до 16 гб стикче и пак исто, чудно е што ми заглавува само на USB меморија и WiFi стикчиња...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Resident
Регистриран: Dec 2009
Мислења: 757
![]() ![]() |
Ако ти е компјутерот под гаранција однеси го да ти го решат проблемот( чисто сумњам) или однеси го на сервис, а таму ќе ти кажат дека ти треба нова матична...позз
|
|
|
#7 |
|
Senior
![]() |
абе мислев да не има друго решение
ама изгледа ке треба да зимам нова матична...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Resident
Регистриран: Dec 2009
Мислења: 757
![]() ![]() |
Решението било толку очигледно..ем што ќе ризикуваш да ти цркне усбто ем пак нема да ти работат како шо треба усб портовите.
|
![]() |
| Клучни зборови |
| maticna 478, problem so maticna ploca |
| Алатки за тема | |
| Прикажувања | |
|
|