|
|||||||
| Графички картички, звучни картички и монитори Дискусии за разни видови на графички картички, звучни картички и монитори. |
![]() |
|
|
Алатки за тема | Прикажувања |
|
|
#1 |
|
Senior
Регистриран: Nov 2008
Мислења: 117
![]() |
Каде може да се најде вакво нешто ???
![]() Дали со ваков приклучок се губи на квалитет на звук?
|
|
|
#2 |
|
Resident
Регистриран: Dec 2008
Мислења: 1,119
![]() ![]() ![]() |
еве ти слично такво, само што ова е со машки пинови за директно да го брцнеш (мене со вакво ми е поврзан системот со компјутерот)
http://www.anhoch.com/shopCart/vpasp...d.asp?id=30092 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Модератор
Регистриран: Dec 2008
Мислења: 1,682
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Зависи од квалитетот на џековите и кабелчето.Иначе користам вакво
немам некој проблеми во звукот.Купих га 30 денара
|
|
|
#4 |
|
Senior
Регистриран: Nov 2008
Мислења: 117
![]() |
Мене ми треба за да ја поделам звучната на 2 излеза . Еден за звучници а друг за слушалици .
Junkie имам такво ама незнам зашто , но многу се губи во квалитет со него !!!
Последна промена од architect : 10-03-10 во 02:11 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Resident
Регистриран: Apr 2007
Мислења: 962
Се дели сигналот и квалитетот е лош...да не речам народски, измет
|
|
|
#6 |
|
Resident
Регистриран: Jun 2009
Мислења: 1,299
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Сале е во право. Мора да се појави загуба во квалитетот. И јас понекогаш користам ваков сплитер за два пара слушалки но за гледање филмови па не можам да кажам дека забележувам некаква загуба во квалитет но никогаш не би го користел за музика односно тогаш кога барам квалитет. Во овој случај ми е значајно слушалките да се вклучени директно на изворот (а кај мене се gold plated излезот и џекот од кабелот на слушалките) за максимум перформанси.
Веќе и претходно стана збор за ова во некоја од другите теми каде со Сале дојдовме до констатација дека сплитерите или наставувањето на кабли со повеќе џекови/сплитери го осакатуваат звукот. Не случајно познатите производители на слушалки на пример ги позлатуваат конекторите и користат скапи кабли на своите производи.
Phenom II 720BE X4 | Corsair XMS2 1066 4GB | Biostar 790GXB A2+ | Cooler Master N520 | Radeon HD5870 | Cooler Master HAF 932 | SilentPro 700W Последна промена од gokica : 10-03-10 во 09:45 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Resident
Регистриран: Feb 2009
Мислења: 1,199
![]() ![]() |
mene vakov slpiter mi go osteti izlezot na pc to
![]() zatoa i poveke ne koristam
|
|
|
#8 |
|
Resident
Регистриран: Sep 2008
Мислења: 785
![]() ![]() |
За какви слушалки се работи?
CPU: corei7 920@3.8Ghz|MB:: Gigabyte X58 Extreme|VGA:: 5870|Case:: CM Haf 932|Ram:: DDR36GB@ 1440Mhz|CPU Fan:: Nexus FLC 3000|Surround Sound::Logitech X-530 5.1|Sound Card::Asus Xonar D1|Headphones: Sennheiser H-D595| Mouse::Logitech G5|Monitor::NEC2490wuxiBK-SV|Keyboard::Logitech Wave| |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Модератор
Регистриран: Feb 2008
Мислења: 4,296
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не користете такви Сра*а.Со тие и те како се губи во квалитет на звук.
|
|
|
#10 |
|
Resident
Регистриран: Sep 2008
Мислења: 785
![]() ![]() |
Ако има некои чкарт/ефтини слушалки ништо не му мења.
CPU: corei7 920@3.8Ghz|MB:: Gigabyte X58 Extreme|VGA:: 5870|Case:: CM Haf 932|Ram:: DDR36GB@ 1440Mhz|CPU Fan:: Nexus FLC 3000|Surround Sound::Logitech X-530 5.1|Sound Card::Asus Xonar D1|Headphones: Sennheiser H-D595| Mouse::Logitech G5|Monitor::NEC2490wuxiBK-SV|Keyboard::Logitech Wave| |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Resident
Регистриран: Apr 2007
Мислења: 962
Мења...Јас имам пробано многу одамна и само пробав 5 секунди, исклучив и го фрлив џекот со таа цел да не се лажам повторно да пробам
)
|
|
|
#12 |
|
Resident
Регистриран: May 2009
Мислења: 666
![]() |
зависи како ќе ти се погоди сплитерот ама во глобала е Шит
|
|
|
#13 |
|
n00b
Регистриран: Jun 2010
Мислења: 39
![]() |
Vo globala problemot e resliv vaka: ako sakate da stavite 2-3 para slusalki na izlezot,najdete si star nepregoren par zvucnici i izvadete ja samo elektronikata od niv.Napravete si kutivce so 2-3 dzeka za slusalki i ednas za sekogas vrzete go na audio out.Napojuvanjeto na slopot zemete go direktno od USB portot,ke bide dovolno.Plus imate i regulacija za jacinata...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Регистриран: Aug 2009
Мислења: 383
![]() |
А кај мене одпозади има 6 излаза и на било кој од нив да ставам има сигнал како за микрофон така и за звучник. Така имам приклучено 2 пара на звучници од кои едниот е со woofer и е прилично јак. Другиот и не е нешто посебно но ипак го подобрува звукот а дополнително имам вклучено и слушалки со едно уво и микрофон кои ги користам за скајп и мсн. А пак на овие едните звучници има и приклучок за слушалки исто па таму си ставам убави слушалки само без микрофеон се тие за кога гледам филмови касно.
Мислам дека немам звучна картичка. Е која е поентата. Пробајте најдете звучници кај кои има и таков приклучок бидејќи има изгледа и појачалот звукот од таму кога е приклучено е посилен отколку кога е директно.
|
![]() |
| Алатки за тема | |
| Прикажувања | |
|
|