Македонските твитерџии направија Новогодишна елка од стотици пластични шишиња Македонските твитерџии направија Новогодишна елка од стотици пластични шишиња ИТ.МК
Објавено на од

Со цел да се подигне еколошката свест кај граѓаните, група македонски твитерџии и блогери направија Новогодишна елка од околу 1.000 пластични шишиња. Елката стои гордо во Скопскиот парк, со надеж дека собирачите на пластични шишиња нема да ја срушат. По Нова Година креаторите соодветно ќе ја тргнат елката.

- Објавено е видеото за Новогодишната елка од пластични шишиња -
- Каков ефект имаше Новогодишната елка од пластични шишиња (инфографик) -

„По примерот на елката од 40.000 пластични шишиња што беше поставена во Литванија, повикав, ако има интерес, и ние да направиме нешто слично, секако помало, но симболично, кое би ја издигнало свеста за рециклирање.“ – вели Тамара Атанасоска, која беше иницијатор на акцијата.

Целата дискусија околу елката ќе ја најдете на #eлкамк или на Facebook, а куп слики ќе најдете тука.

Кратко URL: http://1337.mk/2dt
IT.com.mk

Објавено од

IT.com.mk е портал и прв македонски форум за информатичка и комуникациска технологија кој секојдневно објавува најнови вести поврзани со оваа индустрија. Вебсајт

it.com.mk е-билтен

Е-билтенот ви нуди да се информирате на дневна или неделна база или пак да бидете известени само за најважните случувања, како и за огласите од ИТ Кариера.
Дневен Мора да прочиташ
Неделен ИТ Кариера

8 коментари

 1. кирил вели:

  Браво човече! Браво за Тамара! Наредно е да се сруши некој светски рекорд, викајте доаѓам, но претходно повеќе портали да разгласат, ради масовност!

  :)

 2. azder вели:

  како IT.com.mk требаше да нагласите дека за лампиони беа користени неискористени дискови со „Fedora на македонски“ :)

 3. Злата вели:

  Браво! Ме израдувавте!

 4. Име вели:

  Чувајте ја од цигани вечер. :D

 5. Filip вели:

  trebase vo sekoe sise da se stavat poraki razni , neso inventivno ko sto e i elkava!!!

  Super Super !!! Bravo

Коментирај

Current ye@r *