Твитерџиите ја направија Новогодишната елка од пластични шишиња Твитерџиите ја направија Новогодишната елка од пластични шишиња ИТ.МК
Објавено на од

Твитерџиите втора година по ред направија Новогодишна елка од пластични шишиња, која сега гордо стои во Градскиот парк во Скопје, веднаш до Школката. Иницијативата за елката беше стартувана од твитерџиите, но беше прифатена од многу други граѓани кои донираа пластични шишиња и од компании кои пријавија интерес да учествуваат во настанот нудејќи свои производи. Meѓу нив е и друштвото за управување со пакување и отпад од пакување, Пакомак, кои ќе ја откупат елката, а парите ќе ги донираат за добротворни цели.

Подолу се неколку твитови со хаш-тагот #елкамк и галерии од фотографии кои може да ги погледнете и да видите како се „калеше“ новогодишната елка.

Браво заедницо!

Кратко URL: http://1337.mk/3u4
IT.com.mk

Објавено од

IT.com.mk е портал и прв македонски форум за информатичка и комуникациска технологија кој секојдневно објавува најнови вести поврзани со оваа индустрија. Вебсајт

it.com.mk е-билтен

Е-билтенот ви нуди да се информирате на дневна или неделна база или пак да бидете известени само за најважните случувања, како и за огласите од ИТ Кариера.
Дневен Мора да прочиташ
Неделен ИТ Кариера

1 коментар

  1. [...] nl, es), the Macedonian Twitter community has erected a new Christmas Tree made of plastic bottles (mk, mk, photos 1, 2) in Skopje City Park in order to raise awareness of the importance of recycling. [...]

Коментирај

Current ye@r *